۶۱ نمایشگاه داخلی در نمایشگاه مشهد برگزار می‌شود

سعید سیفی

سعید صیفی در گفت‌وگو با خبر نمایشگاه، اظهار داشت: تقویم نمایشگاهی سال ۱۴۰۱ با پیش‌بینی برگزاری ۶۱ نمایشگاه داخلی تدوین شده است.

وی تصریح کرد: درباره نمایشگاه‌های خارجی هم با توجه به صدور مجوز برگزاری نمایشگاه‌های خارج از کشور توسط سازمان توسعه تجارت ایران، پیشنهاد برگزاری ۷ نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران و مشارکت در یک نمایشگاه بین‌المللی در قالب پاویون جمهوری اسلامی ایران ارائه شده است.

با تاکید بر اینکه امیدواریم در سال جدید بتوانیم کیفیت نمایشگاه‌ها را ارتقا دهیم، عنوان کرد: تلاش می‌کنیم تا به سمت تنوع بیشتر مضامین نمایشگاهی، رضایت مشارکت‌کنندگان، حمایت از تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پیش برویم.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد: پیشنهاد برگزاری ۷ نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران و مشارکت در یک نمایشگاه بین‌المللی در قالب پاویون جمهوری اسلامی ایران ارائه شده است.

صیفی در بخش دیگری از گفت‌و‌گو به تاثیرات مخرب کرونا بر نمایشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بی‌سابقه بودن تاثیر اپیدمی کرونا بر تمامی بخش‌های اقتصاد بر کسی پوشیده نیست و صنعت نمایشگاهی از صنایعی است که بیشترین آسیب را دیده است.

وی افزود: این صنعت، با بالغ بر ۳۲ هزار نمایشگاه در سال، با لغو یا تعویق صدها رویداد برنامه‌ریزی شده، روبرو شد.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد با بیان اینکه در واقع صنعت نمایشگاهی و خدمات وابسته اولین گروه از آسیب‌دیدگان بحران کرونا بودند، تصریح کرد: مراکز نمایشگاهی و برگزارکنندگان نمایشگاه، که رویدادهایشان لغو شده یا به تعویق افتاده، با کاهش چشمگیر گردش‎های مالی روبرو شدند.

صیفی عنوان کرد: نمایشگاه بین‌المللی مشهد همانند سایر مراکز نمایشگاهی در بیشتر بخش‌های جهان در رویارویی با نگرانی‌های روزافزون در رابطه با ایمنی بازدیدکننده و غرفه دار، نمایشگاه‌های خود را به تعویق انداخته و یا لغو نمود.

برگزاری ۶ نمایشگاه از ۶۰ نمایشگاه پیش‌بینی شده به‌دلیل کرونا

وی تصریح کرد: در اوایل اسفند ماه ۱۳۹۸ در میانه برگزاری نمایشگاه محصولات ارگانیک، همزمان با جشنواره غذا و نمایشگاه شیرینی و شکلات، مواد خام و ماشین‌آلات بودیم که با شیوع این بیماری مواجه شدیم و نمایشگاه را متوقف کردیم.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد گفت: در پی تداوم وضعیت قرمز و عدم امکان برگزاری نمایشگاه، از میان حدود ۶۰ عنوان نمایشگاهی پیش‌بینی شده در تقویم سال ۱۳۹۹ فقط ۶ عنوان نمایشگاهی برگزار شد.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه‌های پیش‌بینی شده در تقویم سال ۱۴۰۰ نیز با تعویق همراه بود، اظهار داشت: این وضعیت نه تنها به لحاظ اقتصادی ما را با ضرر و زیان روبرو کرد بلکه بسیاری از مشاغل مرتبط به برگزاری نمایشگاه از قبیل غرفه سازان و بخش حمل و نقل نیز متحمل خسارات مالی بسیاری شدند.

صیفی درباره وضعیت برگزاری نمایشگاه‌ها در صورت ادامه اپیدمی کرونا در سال آینده، عنوان کرد: با توجه به واکسیناسیون گسترده که در کشور صورت گرفته و اقدامات بهداشتی و ایمنی جهت مقابله با شیوع کرونا در مراکز نمایشگاهی، نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی، کنترل تردد جمعیت در سالن ها و ایجاد تهویه مناسب در سالن نمایشگاه بازگشت به شرایط سخت کرونایی و لغو برگزاری نمایشگاه‌ها بعید به نظر می رسد.

وی افزود: کماکان تا اعلام وضعیت عادی در تمامی نمایشگاه‌ها، کلیه شیوه‌نامه‌های بهداشتی اجرا می‌شود.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه‌های هیبریدی به منزله یک ابزار کارآمد در حوزه دیجیتال مارکتینگ را در دستورکار خود قرار داده ایم، تصریح کرد: سال گذشته مراکز نمایشگاهی در سرتا سر جهان به واسطه شیوع بیماری کرونا، علاوه بر برگزاری محدود نمایشگاه فیزیکی، به راه حل‌های دیجیتالی رو آوردند تا از تکنولوژی برای ایجاد ارتباطات این زنجیره عرضه حیاتی بهره‌گیری کنند.

صیفی افزود: به این ترتیب برخی از شرکت کنندگان می‌توانند به صورت حضوری درنمایشگاه‌ها شرکت کنند در حالی که برخی دیگر “بصورت مجازی” به نمایشگاه می‌آیند.

وی گفت: اگرچه فضای مجازی جذابیت‌های بصری نمایشگاه فیزیکی را ندارد ولی با توجه به هزینه‌های مقرون به صرفه در دوران کرونا بسیار چاره ساز بوده و چه بسا در برخی موارد برای صنایع مختلف مفیدتر عمل کرده باشد.

فضای مجازی مکمل صنعت نمایشگاهی در دوران پسا کرونا

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد افزود: حتی در دوران پسا کرونا، با توجه به پیشرفت‌هایی که فضای مجازی در دوران کرونایی داشته، می‌تواند مکمل همیشگی فضای سنتی نمایشگاه‌های بین المللی باشد و نمایشگاه‌های سنتی پس از کرونا از ابزار قوی دیجیتال مارکتینگ بهترین استفاده را داشته باشند.

صیفی درباره حمایت‌ها و سیاستگذاری‌های دولت از صنعت نمایشگاهی در دوران کرونا، اظهار داشت: صنعت نمایشگاهی محرک رشد در همه بخش‌های اقتصاد است و در آینده و دوران پساکرونا نیز محرکِ اولیه اقتصاد جهانی و سرعت بخشیدن به بهبود آن، صنعت نمایشگاهی خواهد بود.

وی افزود: ما مزایای این صنعت و تاثیر آن بر اقتصاد را دیده‌ایم و به اهمیت آن بر روند توسعه پی برده‌ایم، از همین رو سیاستمداران می‌دانند که این بخش باید بخش کلیدی تمامی برنامه‌های روند بهبود باشد و تنها در این حالت است که مسیر رشد را آغاز خواهیم کرد.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد اظهار داشت: با توجه به اهمیت این صنعت و نقش موثر آن در اقتصاد، در لحظات سخت و بحران‌هایی مانند کرونا، اهمیت و حمایت از سمت دولت‌ها نقش اساسی دارد. بسیاری از دولت‌ها در کشورهای مختلف از طریق سوبسیدهای فوری و برنامه های اعتباری از این صنعت حمایت کرده‌اند.

صیفی تصریح کرد: پیرو پیگیری‌های انجام شده سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص برگزاری نمایشگاه‌ها در مراکز نمایشگاهی سراسر کشور، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی به شرط آنکه صرفا افراد متخصص برای بازدید از آنها دعوت شوند مورد تصویب و تایید قرار گرفت که البته با قرمز شدن شرایط مجددا برگزاری نمایشگاهها متوقف شد.
وی افزود: اخیرا نیز با حمایت دولت از این صنعت مولد، فعالیت‌های نمایشگاهی در گروه شغلی ۲ قرار گرفت و در مناطق زرد و نارنجی مجاز به برگزاری است.

انتهای پیام

خبر نمایشگاه

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Open chat
به کمک احتیاج دارید؟
سلام و روز بخیر
به کمک احتیاج دارید؟